About this blog

My photo
UK, Kuwait
This is my world. هذا عالمي الخاص

Friday 12 August 2011

لقيمات

اللقيمات وتسمى بدول عربية اخرى عوامات. تعددت الطرق وتعددت الأذواق. وبالنسبة لي الافضل تلك التي تكون مقرمشة من الخارج ذهبية وهشة من الداخل وتكون مع الزعفران.

المقداير:
كوب طحين عادي.
٣/٤ كوب ماء دافئ.
ملعقة صغيرة خمرة ناشفة.
٣ ملاعق طعام روب عادي.
قليلا من الزعفران.

الطريقة:
تخلط المقادير كلها في وعاء وتغلق بإحكام وتوضع في مكان دافئ لمدة ساعة ونصف.
يجهز وعاء مع الزيت ويبدء بتشكيل اللقيمات وتقليبها بالزيت الحار حتى تصبح ذهبية ثم ترفع من على النار وتوضع في طبق مع ورق لتنشيف الدهن.
تقدم ساخنة مع العسل او الشيرة بالهيل والزعفران.




Lugaimat

It is a sweet dish and is the most popular in the Holly month of Ramadhan.

Ingredients:
1 cup of flour.
3/4 cup of warm water.
1 tea spoon of dried yeast.
3 table spoon of natural yogurt.
Little saffron.
Oil for frying.
Syrup or honey for serving.


Method:
mix all ingredients in a bowl then cover it and put it somewhere warm for an hour and a half.
Heat up the oil and gradually drop some of the dough.
Turn them over in the hot oil until they are golden brown.
Then spoon the lugaimat out and place them with tissues to absorb the oil.
Pour over the top some honey or preferably syrup.



- Posted using BlogPress from my iPad

Location:كويت

3 comments:

Doha said...

بموت عليها لهذه الأكلة، شكرا للوصفة

candy cotton said...

مشاءالله تسلم ايدينج
على الطريقه بجربها

Anonymous said...

عجييب تسلم ايدج جربي تضيفين عليها بطاط مهروس وهيل مطحون
وبالعافيه :)