التوفو عبارة عن بديل للحوم والدواجن. التوفو يعد باكثر من طريقة ومتوفر الان في الجمعيات والسوبرماركت في بلاد الخليج. والنكهة التايلندية تضاف باضافة اعشاب تستخدم في المطبخ التايلندي. وهي عبارة عن جوز الهند، الكاري الاخضر، عشبة الليمون، الكزبرة الورقية وغيرها كما هي الوصفة التي اعدتها لكم.
المقادير
كوبين من التوفو المقطع مكعبات
ملعقة جوز الهند
ملعقة كزبرة
ملعقة زيت نباتي
ملح وفلفل ابيض حسب المذاق
الطريقة
تجهز المقلاة وتسخن ثم يتم اضافة جميع المقادير
وتحمس او تقلب على النار حتى يصبح لونها ذهبي
يستخدم هذا النوع من التوفو على السلطة او على طبق صلصة الكاري الاخضر اء او حتى كطبق جانبي
بالعافية
Tofu is an alternative to meat and poultry and it can be cooked in more than one way. It is now available in supermarkets in most countries. This recipe has the Thai taste by adding some Thai herbs used in their cuisine. Some coconut, green curry, lemon grass and coriander.
Ingredients
Two cups of tofu cut into cubes
Tablespoon coconut
Teaspoon coriander
Tablespoon vegetable oil
Tablespoon of lemon grass paste
Salt and white pepper to taste
Preparation
Heat a pan then add all the ingredients. Cook until it becomes golden brown.
Ingredients
Two cups of tofu cut into cubes
Tablespoon coconut
Teaspoon coriander
Tablespoon vegetable oil
Tablespoon of lemon grass paste
Salt and white pepper to taste
Preparation
Heat a pan then add all the ingredients. Cook until it becomes golden brown.
This recipe could be used as a side dish, in green curry sauce or a garnish for salads