About this blog

My photo
UK, Kuwait
This is my world. هذا عالمي الخاص

Tuesday 17 April 2012


عجينة الشو... Choux pastry


افضل عجينة حلويات واخفها على الاطلاق.. يمكن خبزها بالفرن لتنتفش وتكون هشة لأي نوع من انواع الحلويات حتى لو مسحناها فقط بكاكاو النوتيلا


١ كوب ماء على النار ويضاف اليه ١٥٠جم زبدة او زبدة خضارية صحية خفيفة حتى تذوب الزبدة ثم يضاف ١كوب طحين ويخفف على النار ويتم تحريك المزيج حتى تتكون عجين متماسكة ثم ترفع من على النار وتترك جانبا لمدة دقيقتين لتقل الحرارة. ثم يتم اضافة ٤ بيضات واحدة تلو الاخرى مع التحريك ليتجانس المزيج ونحصل على عجين الشو جاهزة للخبز.
يمكن استخدام اما قمع التزيين او الملعقة لتقسيم العجين بالشكل المرغوب وتخبز على ورق الزبدة في فرن ١٩٠ درجة لمدة ١٥ دقيقة او حتى يتغير لونها للذهبي. تزين اما بالسكر الناعم او الكاكاو ويفضل النوتيلا. يمكن حشو كرات الشو بالكريمة أيضاً.

My #recipe #easy-a6ba8.blogspot.com


This recipe is easy and delicious for all occasions, everyone will lie it.


Bring to boil 1cup of water with 150g butter or margarine then add 1cup of plain flour ion a low heat and mix until you get a dough.
Take off the heat and leave it for 2 minutes to cool down then add 4 eggs one by one and keep mixing until you get the choux pastry ready to be shaped and baked.
Use any cream tools to shape up your choux balls or you can spoon it on a non stick sheet and bake it for 15 minutes in a 190C oven or until golden brown.
You can choose your own chocolate to decorate it or/and you can fill it with cake cream.

Choux pastry. My #recipe #manal #easy-a6ba8.blogspot.com

Hope you like it.

5 comments:

secret said...

يا رباه!

شي خطير :)

Blog 3amty said...

:)

Hope said...

ما شاء الله تبارك الرحمن
شكله عجيب .. تسلم ايدياتج
ان شاء الله بجربه

Romana said...

Amazing blog hun!! Following you now <3

www.superwomanchick.co.uk

le blog de isra said...

تسلم ايدك